Близо 300 полицаи следят за нарушения в изборния ден в Русе

1
Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално
Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално Снимка: БГНЕС

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойно протичане на местните избори в деня на балотажите, съобщиха от ОДМВР - Русе. Близо 300 служителите на МВР са ангажирани в тази дейност.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Тази сутрин секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на избирателните секции без нарушения и до този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите на територията на областта.

През целия изборен ден физическа охрана е осигурена за всички избирателни секции в областта, както и за подвижните избирателни кутии за хора с трайни увреждания, които не могат да упражнят избирателното си право в изборно помещение.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са сътносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл [email protected]. В ОДМВР-Русе също: денонощен тел. 082/882 552, както и e-mail: [email protected]

В днешния ден служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в звената в Русе и във всички РУ в областта /Бяла, Две могили, Ветово, Сливо поле/ ще работят от 08:30 до 19:30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти), за да могат гражданите да упражнят избирателните си права.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Подпират се
    За някой лев казвате
  • 7
    1
    жоро
    Човек да се смее ли или да плаче за 6% активност 300 полицая.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари