МВР: Предотвратен е конфликт между фамилии от Русе и Горна Оряховица

0
Полиция, жандармерия и специализираните полицейски части разположиха постове на входа на града
Полиция, жандармерия и специализираните полицейски части разположиха постове на входа на града Снимка: БГНЕС

Полиция, жандармерия и специализираните полицейски части разположиха постове на входа на града

Предотвратен е конфликт между фамилии от Русе и Горна Оряховица на територията на два квартала в Горна Оряховица, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново, предаде БТА.

Сигнал за организирано мешере от две фамилии – едната от Горна Оряховица, а другата – от Русе в горнооряховския квартал "Калтинец" е получен днес в обедните часове. Предприети са необходимите мерки и още преди входа на Горна Оряховица са организирани постове от полиция, жандармерия и специализираните полицейски части, служители на районното управление и на съседните структури на областната дирекция на МВР във Велико Търново. В резултат на действията, насочилите се към Горна Оряховица над 30 автомобила от Русе не са били допуснати да влязат в града и е предотвратено разрастване на евентуален сериозен конфликт.

Над 150 пътуващи в автомобилите са отведени в полицейското управление в Горна Оряховица за даване на сведения, съставени са им предупредителни протоколи по Закона за МВР. Установени са и над 40 жители от Горна Оряховица, които са се подготвяли за участие в евентуалния конфликт, които също са разпитани. В един от мъжете от Горна Оряховица е намерен и иззет автомат. Той е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство.

По целия случай е образувана преписка. С цел недопускане на нарушаване на обществения ред е организирано полицейско присъствие в проблемните квартали на Горна Оряховица до отпадане на необходимостта.

Една от евентуалните причини за възникването на конфликта е кореспонденция в социалните мрежи между мъж от Русе и мъж от Горна Оряховица, в която отношенията между двамата са се нагнетили до степен на физическа разправа, уточниха за БТА от пресцентъра на полицията. След снемането на обяснения мъжете от Русе са освободени, но продължава наблюдението им от органите на реда, посочиха от пресцентъра на полицията.

Продължава да е засилено и полицейското присъствие в района на кварталите „Калтинец“ и „Гарата“ в Горна Оряховица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    26
    Русенец от село
    Моля уважаемия модератор да разчисти бълвоча на потребителя страдащ от множествено раздвоение на личността , чиито коментари с напредването на вечерта и алкохолното опиянение са все по-неразбираеми и тъпи.
  • -8
    25
    Методи Петров
    А Я ДА ПОПИТАМ КОЙ УБИ ВИКТОРИА МАРИНОВА????.Сигурно онова мангалче дето го спрягат за физически убиец.Да ли е той според Вас драги Русенци????????????.РУМЪНЦИ и до ден днешен се разкарват със скъпи коли носят скуфарчета носят се в черни панталони с островърхи обувки и изглеждат добре.Само Гаспод Бог знае Истината.
  • 9
    24
    Закон за циганите
    На 8 декември 1938 г. Хайнрих Химлер издава наредба „За борба с циганската напаст (Zigeunerplage)“ „на расови начала“ (aus dem Wesen der Rasse heraus).[80] Допълнително постановление от германската Държавна дирекция на полицията пояснява, че предприетите съгласно тази наредба мерки трябва да имат за цел „първоначално – расовото отделяне на циганите от немската народност, след това – възпрепятстване на смесването между расите и в крайна сметка – урегулирането на начина на живот при чисторасовите цигани и лицата с отчасти циганско потекло. Нужната правна основа за това може да бъде осигурена само със Закон за циганите...“
  • -7
    23
    Даринка Йорданова
    Че те откакто и пръснаха главата на русенската журналистка Виктория Маринова румънци свободно и без никакъв контрол шестата из улиците на Русе.Да добре изглеждащи да не кажа симпатични но има странно в тяхното излъчване .Носят големи куфари кой ги знае какво пренасят какво има там а недай си боже да се ядоса и да извади от там оръжие както е красив и симпатичен да открие огън и да ни избие.
  • 2
    22
    Николай Габровски
    Румънците стрелят на месо не ибават.Ами да отстранят колкото се може корумпирани ченгета и да се свършва.Щом Румънската мафия шеста из улиците на Русе с куфарчета с черни панталони остри обувки.Бе да не са дошли за някой важен управник ?Наследник на народни убийци.Или пък да извадят от куфара някое цвете за любим полицейски началник.Не забравяйте скъпи Русенци кой ликвидира Виктория Маринова и тая чуждестранна групировка по чие нареждане е действала тука.Тези красиви румънци с куфарчета какво търсят тука .Някой поддържа връзка с тях
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари