МВР постави рекорд!

0
Абсолютен рекорд по спад на миграционния натиск отбелязва МВР за последните пет години
Абсолютен рекорд по спад на миграционния натиск отбелязва МВР за последните пет години Снимка: БТА

Абсолютен рекорд по спад на миграционния натиск отбелязва МВР за последните пет години.

Едва осем мигранти са били заловени през последната седмица, сочи статистиката на службите, предаде БГНЕС.

От началото на годината по границите на страната – при нелегален опит да влязат или да я напуснат са задържани общо 576 мигранта.

Общо 1071 чужди граждани са били изведени от страната за периода януари-май 2017 г. Близо 500 от тях са от Афганистан, а 300 са от Ирак.

Продължава да намалява броят на настанените в бежанските центрове у нас. Към 01 юни 2017 г. заетостта им е 40% или 2056 души. 560 чужденци се намират в центровете от “затворен тип” на Дирекция “Миграция” на МВР, като 162 от тях са от Афганистан, а 126 от Пакистан. На външни адреси след получаване на статут в момента се намират около 450 чужденци.

Статистическата информация на МВР показва трайна тенденция за първите пет месеца на годината – намаляване на миграционния натиск от Турция и продължаване на опитите на пребиваващите у нас чужденци да напуснат България по посока страни от Централна и Западна Европа.

От началото на годината до 01.06.2017 г. на изход на държавната граница са задържани 1720 лица, от които 1532 на българо-сръбската граница. В сравнение със същия период на 2016 г., когато на изход от страната са задържани 3156 граждани на трети страни, се отчита намаление с 45,5%.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари