МВнР препоръчва да не се пътува до Израел

1
Съветът към българите в страната е да се информират къде има бомбоубежища
Съветът към българите в страната е да се информират къде има бомбоубежища Снимка: БГНЕС

Заради усложнената обстановка в Израел от външно министерство препоръчват на българските граждани временно да не пътуват до страната.

Сънародниците ни на място пък трябва да имат предвид, че са изключително непрепоръчителни посещенията на места на териториите на Западния бряг, Източен Ерусалим, в близост до границата с Ивицата Газа, Голанските възвишения.

От МВнР препоръчват още при пристигане в местата за настаняване в Израел всички туристи да се поинтересуват за наличието на бомбоубежища в района. В случай на задействани звукови сирени за въздушно нападение (ракетна атака), хората трябва да се отправят по най-краткия път до бомбоубежище и да чакат спиране на сигнала за опасност.

В случай, че няма укритие или не може да се стигне до него навреме, хората трябва да се прикрият до най-близката стена или преграда, което би могло да ги предпази от потенциален взрив или осколки от шрапнели, съветват от МВнР. И напомнят да се следват нарежданията на местните власти.

Във връзка с усложнената обстановка посолството на България в Тел Авив е затворено за клиенти. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Тел Авив на следните телефонни номера: + 972 3 696 13 78 и + 972 3 696 13 61 или мобилни номера за спешни случаи +972 54 59 54 379 и +972 54 764 00 89. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Две блондинки:
- Миме, правих тест за бременност!
- И кво трудни ли бяха въпросите?

Харесай Дунавмост във Фейсбук