МВнР отправи предупреждение към пътуващите към Словения

0
Метеорологичните условия в цялата страна са тежки - проливни дъждове, наводнения, преливане на реки и нарушения на пътната инфраструктура
Метеорологичните условия в цялата страна са тежки - проливни дъждове, наводнения, преливане на реки и нарушения на пътната инфраструктура Снимка: Фейсбук

Метеорологичните условия в цялата страна са тежки - проливни дъждове, наводнения, преливане на реки и нарушения на пътната инфраструктура

Българските граждани, които планират да пътуват до Република Словения през следващите дни, да проверяват редовно ситуацията в страната и пътните условия, тъй като те могат да се влошат много бързо, предупреждават от Министерството на външните работи.

Метеорологичните условия в цялата страна са тежки - проливни дъждове, наводнения, преливане на реки и нарушения на пътната инфраструктура, съобщават от Ситуационния център към МВнР позовавайки се на информация от външното министерство на Словения.

Очаква се през следващите дни дъждовете да продължат, като на места могат да бъдат интензивни.

Поради огромното въздействие на природното бедствие е издадено общо предупреждение, уведомяващо местните и чужди граждани да се въздържат от достъп до засегнатите и застрашени райони. Чуждите граждани, понастоящем пребиваващи в страната, са помолени незабавно да напуснат рисковите зони, особено тези около реки и други водни басейни.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към Посолство на Република България в Република Словения.

Словенският институт за околната среда обяви червен код за валежи в по-голямата част на Словения, днес след като дъждовете предизвикаха преливането на някои реки и наводнения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари