МВнР: Не пътувайте до Либия!

0
На пребиваващите краткосрочно или дългосрочно в Либия български граждани се препоръчва повишено внимание и избягване на зоните на военни действия
На пребиваващите краткосрочно или дългосрочно в Либия български граждани се препоръчва повишено внимание и избягване на зоните на военни действия Снимка: БГНЕС

Министерство на външните работи предупреждава българските граждани да не предприемат пътувания до Либия, предвид ескалацията на военните действия през последните дни и липсата на сигурност.

На пребиваващите краткосрочно или дългосрочно в Либия български граждани се препоръчва повишено внимание и избягване на зоните на военни действия. Движение на територията на Либия не се препоръчва.  Места, където се водят сражения, като Триполи и околностите му, следва да бъдат избягвани или напуснати. Поради високата степен на риск, да се избягват райони, намиращи се в близост до военни обекти, полицейски участъци и други държавни структури. По последна информация, Либия може да бъде напусната през сухоземната граница с Тунис, през летище Мисрата и през границата с Египет.

В случай на възникване на извънредна ситуация, следва да се установи бърз контакт с посолството на Република България в Тунис. От изключително значение е българските граждани в максимално кратък срок да се регистрират в мисията, като оставят свой адрес и телефон за връзка. Те могат да направят това по телефона или чрез електронната поща на посолството.

При нужда от съдействие, българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Либия, могат да се обръщат към посолството на Р България в Тунис на следните телефони:+216 71 798 962 и +216 29 835428 (дежурен телефон в извънработно време).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари