Музикален протест в Русе

3
Граждани на Русе, организираме този протест за да напомним на управниците, че не са венчани за властта и искаме оставката им
Граждани на Русе, организираме този протест за да напомним на управниците, че не са венчани за властта и искаме оставката им

Предстои музикален протест 23 февруари Русе.

Уважаеми дами и господа,

на 23 февруари 2017 година, под прозорците на Община Русе и по време, когато в сградата заседава Общински съвет Русе, като символ на умиращият град, потънал в разруха, мизерия и беднота, непрекъснато ще звучи Реквием на Моцарт.

Граждани на Русе, организираме този протест за да напомним на управниците, че не са венчани за властта и искаме оставката им.

Причината - през м. Декември 2016 година, те приеха данък недвижими имоти, да бъде увеличен с цели 67 %. Мотивът бе, недостиг на парите за чистота. Цяла зима, фирмата концесионер не почисти снега, но са платени няколко милиона лева.

Общински съвет работи "на тъмно", а съветниците гласуват без да знаят какво. Предложенията за решенията, които се гласуват на сесиите, умишлено не се публикуват на сайта на общински съвет и гражданите не могат да изразят становище по тях. Пълна липса на прозрачност и безотговорни сделки с общинската собственост.

На тази сесия, ще бъдат гласувани поредните "тъмни"  сделки със собствеността на тъй наречената Спортна зала, която трябваше да бъде общинска, но днес никой не знае, на кого е. Частни фирми организират концерти и прибират печалбата от тях. За общината - нищо.

Бойко Никифоров,
председател на гражданско движение "Бъдеще за Русе"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари