Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Стига толкова! Ако не дойдете, ще продължавате да стоите наведени

1
Много обичам градът ни, но виждам как той загива
Много обичам градът ни, но виждам как той загива Снимка: БГНЕС

Няма ли кой да организира протест срещу новите имотни данъци, които влизат в сила от 01.01.17 г.? А само за тях ли? Хора, докога ще се навеждаме? Много обичам градът ни, но виждам как той загива. По улиците вървят угрижени и намръщени хора, други шофират и гледат страшно, трети сами си приказват. Изглежда вече сме стигнали дъното, щом най известните русенци са Венци Чикагото и Бисер Петното. А да…,  и някой друг продажен политик.

Забравихме Баба Тонка и Никола Обретенов, забравихме, че в Русе се извърши първият мирен протест по време на комунизма ( 28.09.87 г.). Русе уж е наричан Малката Виена, а девизът му бил “Град на свободният дух”. Каква Виена ? Какъв свободен дух ? Обикновеният русенец е смачкан, а за пенсионерите да не говорим. Имам чувството, че кметът ни е една пионка, която се управлява от един дежурен придружител на изтъкнати политици, визитиращи в градът ни. По всички показатели като здравеопазване, образование, стандарт на живот и др. България е на последно място в Европейският съюз, водим единствено по темпове на вдигане данъците. Е , Русе не трябва да изостава. Децата ни се мачкат още от мънички. В 6.30 ч.трябва да се събуди малкият ученик, който си мисли още за игри и забавления и да тръгне на училище с чанта по тежка от него.

Ако има протест, всички няма да дойдат. “Тези които ахкат по турските сериали и предавания за олигофрени, кротко да си пърдят пред телевизора и да си търкат талоните от лотариите”. Цитирах един смел човек, каква се Огнян Стефанов.

Да протестираме срещу данъците, скапаното ни здравеопазване, образованието, нещастните пенсии. Да протестираме срещу продажните ни политици, да не забравим и общинските ни съветници, които уж трябва да защитават интересите ни, а са такива за да си пълнят търбусите.

Стига толкова! Като няма кой, предлагам датата 19.12.16 г.,понеделник от 12.00 ч, на площада пред Общината. Ако не дойдете, ще си останете наведени. Ако не дойдете, ще продължавате да учите чужди езици за да си говорите с внуците. Ако Площада е празен, пак ще ви вдигнат данъците.Ако Площада е празен, не само градът ни с годините ще се изпразни, но и държавата ни……от българи.

Автор: Христов
(Автор: Христов - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари