МТС предлага отлагане с 6 месеца на въвеждането на електронните таксиметрови апарати

0
Николай Събев пое ангажимент по време на среща с представители на таксиметровия бранш
Николай Събев пое ангажимент по време на среща с представители на таксиметровия бранш Снимка: БГНЕС

Николай Събев пое ангажимент по време на среща с представители на таксиметровия бранш

Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев предложи изискването за подмяна на електронните таксиметрови апарати да се отложи с 6 месеца. С влязлата в сила разпоредба на 8 юли 2022 г., електронните таксиметрови апарати трябва да са с оценено съответствие по реда на Закона за техническите изисквания към продуктите, съобщиха от транспортното министерство.

Министър Николай Събев пое този ангажимент по време на среща с представители на таксиметровия бранш в края на май. Министерството на транспорта и съобщенията изготви законопроект за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози, чл. 12, ал. 7, т. 2., с което съответствието за оценяване на електронните таксиметрови апарати влиза в сила от 8 януари 2023 г.

Предложението е заведено в деловодството на Народното събрание и е разпределено към Комисията по транспорт и съобщения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари