МРРБ: Гроздан Караджов разпространява откровени лъжи

1
Бившият министър изрази твърдения, неотговарящи на факти и документи, с които подвежда гражданите, съобщиха от регионалното министерство
Бившият министър изрази твърдения, неотговарящи на факти и документи, с които подвежда гражданите, съобщиха от регионалното министерство Снимка: МРРБ

Бившият министър изрази твърдения, неотговарящи на факти и документи, с които подвежда гражданите, съобщиха от регионалното министерство

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството и настоящ народен представител Гроздан Караджов разпространява откровени лъжи за възможните решения за доизграждането на автомагистрала "Хемус". В студиото на "Говори сега” по БНТ той изрази твърдения, неотговарящи на факти и документи, с които подвежда гражданите, съобщиха от регионалното министерство.

За настоящото ръководство на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е новина, че има тристранни споразумения, с които ще се анексират съществуващите порочни инхаус договори за строителството на АМ "Хемус" и това ще оскъпи строителните дейности с 2 млрд. лв. Ако Гроздан Караджов разполага с такива тристранни споразумения, го призоваваме да ги предостави на отговорните институции.

Категорично заявяваме, че настоящото ръководство на МРРБ не е работило по такива споразумения, не е разпореждало изготвянето им и не е било уведомявано за съществуването на такива.

Гроздан Караджов, в качеството си на министър на регионалното развитие в периода между декември 2022 г. и август 2023 г. не предприе необходимите стъпки, с които да прекрати порочната практика на инхаус договорите. Бездействието му практически постави следващите ръководства на МРРБ в ситуация, в която държавата трябва да изпълнява тези споразумения, които порочно заобикалят ЗОП и оставят съмнения в обществото за неспазване на правовия ред в България, допълват от ведомството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари