Гроздан Караджов: Строителството на АМ "Хемус" ще се оскъпи с 2 милиарда лева

0
Той уточни, че 1 милиард е индексация заради инфлацията и още 1 милиард за това, че ще бъде подписан анекс за труда
Той уточни, че 1 милиард е индексация заради инфлацията и още 1 милиард за това, че ще бъде подписан анекс за труда Снимка: Фейсбук

Той уточни, че 1 милиард е индексация заради инфлацията и още 1 милиард за това, че ще бъде подписан анекс за труда

"В момента са подготвени тристранни споразумения, с които ще се анексират съществуващите порочни инхаус договори за строителството на автомагистрала "Хемус", където ще се въведат нови дейности - т.е. трудът, който досега не фигурираше там, но се разплащаше, ще бъде въведен като нови 15 до 20% от общата сума за допълнение към общото оскъпяване, което ще стане над 50%". Това коментира в студиото на "Говори сега" по БНТ Гроздан Караджов от "Има такъв народ".

По думите му, вече ще се говори за 2 млрд. лева поскъпване на инхаус процедурите. Той уточни, че 1 милиард е индексация заради инфлацията и още 1 милиард за това, че ще бъде подписан анекс за труда.

"Досега трудът не фигурираше, но той си се разплащаше. Сега ще бъде описан, но той е бил вкаран в цените на материалите и ще си го извадят отвън. Тези документи са подготвени. Ние имаме копие от тях и те не могат да ги отрекат. Освен това в "Автомагистрали" съвсем удобно са въведени нови подизпълнители", поясни Гроздан Караджов.

Според него, "грабежът на века" - магистрала "Хемус" и инхаус процедурите продължава с двойна сила при "Продължаваме Промяната".

"Сега тръгват по същия порочен път като увеличават цената с общо 50% и очевидно за всеки, който наблюдава - тук органите трябва да се сезират и да проверят какво правят "Автомагистрали", АПИ и министърът - този корупционен триъгълник и какво се прави с инхаус-ите в момента, какви са техните планове, преди да сме платили твърде скъпо", каза още Гроздан Караджов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Не е Възраждане
    Работата отива на революция май
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари