Мост, построен с европейски пари става само за връзване на камили

0
Мост, който води от кал до калта
Мост, който води от кал до калта Видео: Телевизия Добруджа

Уникално съоръжение е изградено за жителите на добричкото село Славеево, съобщава телевизия „Добруджа“.

Хората вече си имат мост, който са чакали от 25 години. Той обаче води от кал до калта.

„Просто цялото село се чуди що за чудо е това“, казва Мирослав Димитров, жител на селото. Той обяснява, че когато времето е сухо, никой не се качва на новото съоръжение. При най-малкия дъжд обаче всичко става в „кал до ушите“ и до моста дори не може да се стигне.

Новата придобивка на селото е станала повод за шеги сред местните. Някои от тях казват, че става само за връзване на камили и други животни за езда. Други мислят, че при наводнение от него може и да се лови риба.

„Най-хубава е идеята за горещите летни дни. Изпъваш се на трето-четвърто стъпало на моста, жулиш студена ракийка, бучиш мезенца и най-важното – крачетата шляпат във водата“, казва Димитров. Мостът е построен с европейски пари, но изглежда никой не знае колко точно.

Запитан за какво служи съоръжението, кметският наместник Жеко Жеков отговаря красноречиво: „Туй е когато, значи тука често стават, ето вижте и калта, където от наносите от февруарското наводнение, и тя водата отива чак нагоре. Тя обаче за едно-две денонощия се оттича и тече вече по-малко, по 5-6 метра, и хората не могат да преминават, да отидат за хляб, до спирката. За това е направено“.

Източник: ТВ „Добруджа"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари