Москва изпраща нов предстоятел на Руската църква в София

3
Това се казва в позиция на Руската православна църква
Това се казва в позиция на Руската православна църква Снимка: podvorie-sofia.bg

Това се казва в позиция на Руската православна църква

Московският патриарх Кирил скоро ще назначи нов предстоятел на храм „Св. Николай” в София, за да бъдат отворени вратите на руското подворие възможно най-скоро. Веднага след назначаване на нов предстоятел и изпращането му в България, Руската църква трябва да отвори врати.

Предстоятелят на Руската православна църква е уведомил българския патриарх Неофит, че Светият синод на Московската патриаршия скоро ще назначи нов предстоятел, за да бъдат отворени вратите на храм. „Св. Николай” възможно най-скоро”, се казва в позицията на Руската църква, предаде NOVA.

Московският патриарх Кирил изразява увереност, че политическите сили, „зад които стои врагът на човешкия род”, няма да успеят да разрушат вековните връзки на любов и братство в Христос, които са в основата на сътрудничеството на Руската и Българската православни църкви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари