Москов: Здравната система е готова да реагира при терористичен акт!

0
Здравният министър подчерта, че за нас е изключително важно ситуацията в Турция да се успокои!
Здравният министър подчерта, че за нас е изключително важно ситуацията в Турция да се успокои!

"Позицията на България е да пледира и пред Турция и пред европейската общност да няма ескалация на напрежението и насилието в страната. Кръвта по улиците на Турция може да се удвои в знак на отмъщение."

Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов по Бтв.. Той подчерта, че за нас е изключително важно ситуацията в Турция да се успокои, тъй като в противен случай България ще стане първата стабилна страна по пътя на бежанците. Това би означавало страната ни да се наводни от бягащи от конфликти хора.

„Много ми се иска да кажа, че България не е пряко заплашена от подобна ситуация като в Ница, включително и заради външната политика, която води. Ние се учим от опита на другите, учим се и от собствените си грешки. Реакцията на държавните служби се оказа на ниво. Мога да кажа, че здравната система е готова да реагира на терористичен акт. Самото случване на такова нещо е трагедия и не бива да го допускаме“, категоричен беше здравният министър.

„Моята оставка опозицията я иска от 10-ия ден, така че темата ми е малко банална. В нито едно от твърденията на Корнелия Нинова няма нито една истина. „Няма закрити общински болници. Напротив, за да не се стигне до това се стигна до сливане. До закриване се стигна по времето, когато те управляваха. Смисълът на разделянето на здравните пакети е, за да няма разлика между бедни и богати.

В момента има значение дали си богат при спешните случаи. Думите й за лекарствената политика показват абсолютна некомпетентност, още повече, че в БСП имат експерти. Там наистина има много проблеми, но няма монопол. Това означава абсолютно непознаване на проблемите. Проблемът им е, че не знаят накъде са тръгнали“, подчерта Петър Москов.

Той припомни, че при гласуването на лекарствената политика срещу монополите БСП са гласували против. „Предложението за нов правилник на Фонда за лечение на деца е качен за обществено обсъждане. Така че всеки, който иска може да направи предложения, които да залегнат в него. Целта е децата, които не могат да бъдат лекувани в България да заминат за лечение в чужбина. Сроковете за взимане на решения се намаляват. С новия правилник ще гарантираме това. Аз заставам с персоналната си политическа отговорност зад това, което говоря“, подчерта министър Москов.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари