Момчетата, които преобърнаха представата за страх

0
Бургазлиите от "Team Venture" преобърнаха представата за страх, гравитация, долу, горе...
Бургазлиите от "Team Venture" преобърнаха представата за страх, гравитация, долу, горе... Видео: VESTI.bg

Представяме ви екстремните момчета, които предизвикаха истински фурор и спечелиха десетки последователи в Бургас.

Те преобърнаха представата за страх, гравитация, височина, горе или долу.

Те наричат себе си „Team Venture”.

Смразяващи кръвта салта и прехвърляне от сграда върху сграда, висене на една ръка от покрив –  това е техният начин на живот. И не, те не са екшънгерои. Те практикуват един от най-популярните спортове сред младите.

Нарича се фрийрън.  

В Бургас фрийрънърите са цяла общност. Те усещат свръхадреналин в кръвта и буквално си играят със смъртта. Екстремната си страст практикуват постоянно, всеки ден, във всяка свободна минута.

Това ги прави истинска сензация по площадите, в градинките, по покривите на сградите в Бургас. Едни одобряват тяхното хоби, други ги критикуват.

Това обаче не пречи на младежите от „Team Venture” да продължават да рискуват. Защото кръвта им кипи… А любителските им клипове предизвикват истински фурор в  интернет. 

За да станеш фрийрънър обаче, не се изисква само смелост.

Трябват атлетичност, гъвкавост, сила, издръжливост и пъргавост. За да притежават всички тези качества, момчетата от „Team Venture” тренират всеки ден, във всяка свободна минута. Травмите не са рядкост, но те никога не се отказват, а напротив – амбицират се все повече. 

Фрийрънът не е за неподготвени хора, защото всяка грешка може да ти струва живота. Най-важното умение е да се научиш правилно да падаш”, сподели пред екип на VESTI най-добрият фрийрънър в Бургас – 19-годишният Стоян Корков.

Той се занимава с този спорт от 6 години и се е превърнал в идол за младежите, които се увличат по фрийръна. Стоян е техен треньор и ментор. Казва, че ако го приемат, ще отиде на състезание и е убеден, че ще представи България достойно.

Не ме е страх. Нямам страх от нищо. За мен това е начин на живот. Цял живот съм си такъв. Фрийрънът не е да висиш от блок. Това са хората, които се занимават с друг тип спорт. Те са свръхспортисти и са екстремни. Няма точно понятие за фрийрън. Той е свободно нещо, начин да се изразяваме. Съчетава бойни изкуства, танци, акробатика, паркур”, обяснява Стоян.

Най-голямото желание на атлетичните момчета от „Team Venture” е да получат право да тренират в залата по акробатика в Бургас.

Проблемът е, че фрийрънът не е официално признат спорт в България.

Въпреки това тимът на Стоян  настоява да има  правото да тренира безопасно. Защото, както те често казват – „трябва първо да се научиш да падаш, а падането на цимент много боли.”

Източник: VESTI.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари