Много от камерите на КАТ не работят

0
40% от мобилните камери за превишена скорост от патрулките на КАТ са извън строя
40% от мобилните камери за превишена скорост от патрулките на КАТ са извън строя

40% от мобилните камери, които дебнат шофьорите за превишена скорост от патрулките на КАТ у нас, са извън строя. Така в момента от общо 148 подвижни радара в действие по пътищата са едва около 90 от тях. Останалите са развалени, но няма кой да ги поправи и на практика не се използват, съобщава в. „Телеграф”.

В началото на 2015 г. договорът с фирмата, която се грижи за изправността на устройствата, е изтекъл, съобщават пред изданието от отдел „Пътна полиция” към ГД „Национална полиция”. Затова, ако някой от радарите спре да работи, се демонтира от полицейския автомобил и се транспортира в сградата на националната полиция в София. „Имаме вече към 60 развалени камери, които събират прах, докато броят на катастрофите нараства”, признават от МВР.

Заради проблема в Пловдив вече са без уреди, с които да следят дали колите се движат с превишена скорост. В София пък нямат нито един радар с инфрачервена камера, който да улавя нарушителите на пътя в тъмната част на денонощието.

За да се справят с проблема от МВР са задействали обществена поръчка за избор на фирма, която да започне да ремонтира устройствата. Докато бъде подписан договор обаче ще минат поне три месеца, посочват от „Пътна полиция”.

Източник: Телеграф
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари