Млада жена от Мартен се бори с множествена склероза

4
29-годишната Таня има шанс с лечение в клиника в Москва, нека да й помогнем
29-годишната Таня има шанс с лечение в клиника в Москва, нека да й помогнем

Вече 13 години Татяна Тодорова от Мартен се бори с множествена склероза.

Заболяването засяга централната нервна система и постепенно води до пълна парализа. Досега 29-годишната жена се е лекувала в България, но лечението, което провежда от 2006 година, не дава резултат. Преди време жизненоважните лекарства на Таня са спрени, а без тях тя изпада в пристъпи. Те водят до парализа на крайник или загуба на слух, зрение или говор. Налага се семейството на Таня месечно да плаща по 4000 лв. за лекарства, пише вестник Утро.

По професия Таня е библиотекар и макар да е в разцвета на силите си, тя не може да работи и да се забавлява, а по цял ден търси информация и моли болниците и държавата за помощ, споделят близки на момичето.

Шанс да води отново пълноценен живот и да се стопира процесът на коварната болест дава клиника в Москва. За лечението обаче е необходима сумата от 50 000 евро, която е непосилна за семейството на младата жена. В сумата не е включен престой на майка й в болницата, който е 3000 евро, самолетни билети, рехабилитация, лекарства след лечението.

Миналата година Таня е спечелила кола, екскурзия и 50 000 лева от Националната лотария. Тя поискала да замени екскурзията и колата за паричната им стойност, но съгласно политиката на Националната лотария това не е разрешено. Спечелената сума обаче не е достатъчна и затова семейството на Таня се опитва да събере останалата част. Те се обръщат с молба към всички хора с добри сърца, за да може чудото да се случи и Таня да води пълноценен живот.

Всеки, който иска да помогне на младата жена в борбата й с множествената склероза, може да дари средства по разкритата банкова сметка в ОББ:

IBAN: BG81UBBS80021039084140

BIC:UBBSBGSF

Титуляр: Татяна Христофорова Тодорова

или на: paypal.me/tatqnatodorowa

Можете да дарите и чрез платформата HelpKarma

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари