Надежда за Лидия: Русенката заминава за лечение в Москва

0
Лечението е комбинация между химиотерапия и трансплантация на стволови клетки
Лечението е комбинация между химиотерапия и трансплантация на стволови клетки Снимка: Фейсбук

Добри новини за русенката Лидия Лечева-Господинова, която от 19 години се бори с множествена склероза

След половина година очакване, 34-годишната жена най-после има определена дата за предстоящото лечение със стволови клетки в Москва, пише Русе Медиа. Заради пандемията тя ще лети до руската столица през Истанбул, а дипломатите от Генералното консулство на Руската федерация в Русе ѝ помогнаха с бързото издаване на виза.

„Радостна и малко изплашена съм, че пътуването предстои съвсем скоро. Всичко се случи толкова бързо….., че дори самата аз съм все още в недоумение. Вече имам и закупен двупосочен самолетен билет. Полетът е на 18 октомври от Букурещ през Истанбул. Предстои да преведа необходимата сума за лечението. Тук е мястото да благодаря на всички Вас за огромната подкрепа, която ми оказахте относно набирането на средства за моето лечение! Без тази подкрепа нямаше да имам шанс за пълноценен живот. Бъдете здрави и благословени!“, споделя Лидия.

Лидия се бори с болестта от 2001 г., когато са се появили първите симптоми. В началото състоянието ѝ не било тревожно и младата жена създала семейство и родила сина си Александър, който вече е на 13 години и е талантлив баскетболист. Болестта постепенно започнала да прогресира, а самостоятелното придвижване ставало все по-невъзможно.

Въпреки трудностите Лидия продължава всеки ден да ходи на работа в общината, където работи като главен експерт в Дирекция „Европейско развитие“. Тя се придвижва със скутер, а в обедната си почивка или рано сутринта е на рехабилитация.

През пролетта Лидия бе одобрена за лечение в Клиниката по хематология на Националния медицински център „Пирогов“ в Москва, но заради коронавируса процедурата бе отложена. Лечението е комбинация между химиотерапия и трансплантация на стволови клетки. Прилага се още на няколко места в света – САЩ, Израел, но терапията в Москва струвала най-малко.

Сумата, необходима за лечението й, е 100 000 лв. По-голямата част вече е събрана чрез дарителска кампания, но все още набирането на средства продължава.

Който има възможност, може да помогне на Лидия, като внесе средства по дарителската ѝ сметка:

IBAN: BG42 RZBB 9155 1011 3584 67

BIC (SWIFT): RZBBBGSF

Банка: Райфайзенбанк

Титуляр: Лидия Лечева-Господинова

Основание: Дарение

Има възможност за дарения чрез PayPal: [email protected]

или чрез Helpkarma: https://bg.helpkarma.com/help/541575535566

Повече информация за лечението на Лидия може да намерите във Фейсбук страницата „Да помогнем на Лидия“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари