Млад шофьор изкърти стълб на булевард “България“

8
Мъжът се е движил в посока „Метро“, като по думите на баща му, е бързал за работа
Мъжът се е движил в посока „Метро“, като по думите на баща му, е бързал за работа

Млад шофьор пострада при катастрофа след удар в стълб за осветление.

Инцидентът е станал тази сутрин малко преди изхода на Русе към квартал „Средна кула“. 28-годишният водач е откаран с травми в болницата, без опасност за живота.

Мъжът се е движил в посока „Метро“, като по думите на баща му, е бързал за работа. По неясни засега причини внезапно е загубил управление над автомобила си „Алфа Ромео“. Ударил се е в стълб на уличното осветление, като при силния сблъсък буквално го изтръгва от земята заедно с пътен знак. Самият автомобил се е завъртял, спукал е гуми и е препречил пътя, предаде Русе Медиа.

На място е изпратена линейка на „Спешна помощ“, която е откарала водача в болница. По първоначални данни причината за катастрофата е висока скорост и разсейване на шофьора. От аварийния екип, извикан заради счупения стълб, коментираха, че все по-често има подобни инциденти.

Стълбът е достатъчно укрепен, ама скоростта е била много висока. Погледнете, металът е скъсан, как да бъде укрепено по-добре от това. За съжаление често пъти се случва стълбовете да стават жертва на неразумни шофьори. Самият стълб струва 1000 лв. , уличният осветител, те са по два по 150 лв., и труд, това-онова, ще отиде над 2000 лв. щетата“, коментира Николай Колев, ръководител група „Улично осветление“.

Въпреки нанесените поражения осветлението в този участък няма да бъде спряно, тъй като за късмет счупеният стълб е бил последен в редицата и осветителната линия работи нормално.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари