Митничари задържаха 1,5 тона бензин и дизел в Русе

7
В частен склад са открити туби, съдържащи течност с мирис на нефтопродукт
В частен склад са открити туби, съдържащи течност с мирис на нефтопродукт Снимка: Агенция Митници

В частен склад са открити туби, съдържащи течност с мирис на нефтопродукт

Общо 1491 литра бензин и дизел задържаха митническите служители от сектор „Оперативен контрол“, отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в ТД Митница Русе. 

На 17.08.2022 г. митническите инспектори съвместно със служители на ГПУ - Русе проверяват частен склад в град Русе. В помещението са открити 94 туби, съдържащи течност с мирис на нефтопродукт. 

След направена документална проверка и извършено измерване на вида и количеството гориво, митническите инспектори констатират наличието на 1083 л бензин и 408 л дизел. Само за част от горивата са представени документи за платен и начислен акциз.

Горивото е иззето. Взети са проби за лабораторен анализ и предстои да се установи дали представените документи са съотносими към част от наличното гориво и за каква част от намерените туби не са предоставени акцизни документи

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Адвокатът рече:
    "-Нафтата е на моя клиент - безспорно! Браво на бдителната Митница и на граничните статисти! Само че тази нафта е била в битовата цистерна от много години закупена, през времето когато се ползваха нафтовите печки за отопление - не са запазени касовите бележки. Клиентът ми е източил това гориво в тубите от неговата битова цистерна - наследство от неговите споминали се роднини, която метална цистерна после той продал за скрап - има бележка от пункта. А нафтата е щял да ползва за лични нужди. Затова пледираме за невиновност ..."
  • 6
    4
    Въпрос
    А защо шофьорите имат достъп до горивото? Не са ли запечатани по някакъв начин тези цистерни?
  • 3
    3
    До 1
    Как така украинците продават гориво? От цистерните ли го продават?
  • 0
    2
    До 1
    Да, за 1 евро литъра. Стига да не те хванат след това
  • 0
    1
    Русенец
    Бизнесът в Русе процъфтява. Украинските цистерни продават горивото си на черно в туби…
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари