Митничари откриха 2500 кутии цигари в три леки автомобила на Дунав мост

0
Цигарите са били укрити във фабрични кухини на превозните средства
Цигарите са били укрити във фабрични кухини на превозните средства Снимка: МВР / Архив

Цигарите са били укрити във фабрични кухини на превозните средства

Митнически служители от ТД Митница Русе задържаха 49 600 къса (2480 кутии) цигари при три отделни проверки на леки автомобили, излизащи от страната в района на ГКПП Дунав мост - Русе. И в трите случая цигарите са били укрити във фабрични кухини на превозните средства, управлявани от български граждани.

На 02.06.2023 г. на изходящо трасе на ГКПП Дунав мостРусе е спрян за митническа проверка лек автомобил, пътуващ от България за Полша. В хода на контролните действия митническите инспектори откриват 18 200 къса (910 кутии) цигари с различни търговски марки, укрити на мястото на резервната гума, във вратата на багажника и в тавана на автомобила.

Други 18 600 къса (930 кутии) цигари са открити във фабрични кухини на лек автомобил, пътуващ от България за Германия през ГКПП Дунав мостРусе на 03.06.2023 г. При митническа проверка също на 03.06.2023 г., инспекторите установяват 12 800 къса (640 кутии) цигари, укрити във фабрични кухини на друг лек автомобил, пътуващ от България за Германия през ГКПП Дунав мостРусе.

Иззетите общо 2480 кутии цигари са облепени с български акцизен бандерол. Срещу водачите на автомобилите, трима български граждани, са съставени актове за установяване на административни нарушения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари