Митничари задържаха 37 600 къса цигари на ГКПП Дунав мост

3
Митническите служители откриват голямо количество кутии с цигари в пътнически микробус
Митническите служители откриват голямо количество кутии с цигари в пътнически микробус

Митническите служители откриват голямо количество кутии с цигари в пътнически микробус

Общо 37 600 къса цигари с валиден български акцизен бандерол задържаха митнически служители в района на ГКПП Дунав мостРусе в два случая.

На 06.06.2022 г. около 22:30 часа е спрян за щателна митническа проверка пътнически микробус, пътуващ от България за Германия.

При проверката митническите служители откриват голямо количество кутии с цигари с валиден български акцизен бандерол, укрити зад тапицерията на тавана и страничната лява страна на превозното средство. Намерени са цигари и под пасажерската предна седалка, както и между други две седалки.

За акцизните стоки водачът на микробуса не е представил опростен придружителен документ по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). Той е признал пред митническите инспектори, че сам е купил цигарите от няколко магазина в България и ги превозва за Германия с цел продажба.

Намерените в микробуса общо 1580 кутии цигари (31 600 къса) са задържани от митническите власти, а на водача е съставен акт за установеното административно нарушение.

Във втория случай митнически инспектори спират, също в района на ГКПП Дунав мостРусе, за щателна проверка лек автомобил и установяват укрити цигари във фабричните кухини на праговете на автомобила, както и в багажа на водача. Всичките тютюневи изделия са облепени с валиден български акцизен бандерол, а шофьорът на превозното средство е заявил, че сам ги е поставил в праговете на автомобила и в багажа си с намерение да ги пренесе за Полша за лично ползване. Митническите служители са задържали всичките 6000 къса (300 кутии) цигари и на водача е съставен акт за административно нарушение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари