Министърът на образованието: Изтегляме матурите за 7 клас седмица назад

0
Ще има допълнителна работа с учителите, които съставят задачите
Ще има допълнителна работа с учителите, които съставят задачите Снимка: БГНЕС / Архив

Ще има допълнителна работа с учителите, които съставят задачите

До няколко дни ще излезе за обсъждане графикът за провеждане на изпита след седми клас през новата учебна година, заяви пред журналисти министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

"Предвидили сме изпитите да бъдат изтеглени с една седмица назад, в края на учебната година и те да се разделят от външното оценяване след 10 клас", каза министър Цоков.

Идеята е самото провеждане на изпита и проверката да стават по-спокойно и по-целенасочено.

"В момента обсъждаме няколко основни проблеми, свързани пряко с резултатите от изпитите. На първо място по-целенасочена работа с колегите, които са оценители, защото процеса на оценяване е важен процес, за който трябва самите оценители да бъдат подготвени и да синхронизират своите виждания за критериите и показателите за оценките. Това се отнася за отворените въпроси, които са насочени към по-високи нива на мислене", обясни Цоков, цитиран от "Фокус".

"Ще има допълнителна работа с учителите, които съставят задачите, за да бъдат те по-адекватни към различните равнища и да са по-близки до практиката. Там субективността при оценяването е по-голяма", каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    азбукарче
    Прегледах въпросите за матурите в 7-ми клас. Оказа се, че доста от тях не бяха от материала, който сме учили по времето на соца. Тогава целият клас излязохме грамотни от училище, а сега някои деца не знаят нито граматиката, нико правописа. През годините на демокрацията доста често променяха материала, учебниците за еди кой си клас бяха по няколко. Случайно или нарочно го направиха това. Всеки нов министър на образованието променяше образованието. А колко бяха тези министри на образованието по времето на демокрацията, някой знае ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари