Заплатата на един млад учител ще бъде 1700 лева

0
Министърът на образованието: Ще работим за намаляване на административната тежест върху учителите
Министърът на образованието: Ще работим за намаляване на административната тежест върху учителите Снимка: БНТ

Министърът на образованието: Ще работим за намаляване на административната тежест върху учителите

Професор д-р Галин Борисов Цоков каза, че това ще се случи много трудно и потвърди, че учителите обвиняват постоянно родителите, че нищо не правят, а родителите недоволстват, че учителите взимат големи заплати, а не правят нищо.

В студиото на "Денят започва" по БНТ министър Цоков разкри, че около 1700 лева ще бъде заплатата на един млад учител. По думите му, благодарение на това, че се вдигат заплатите, има и голям интерес към педагогическите специалности. Което, според него, е положително за образованието ни, защото в момента има много учители в пенсия, които работят.

Относно отпадането на деца от образователната система министърът каза, че проблемът е много стар и голям и припомни, че МОН работи усилено с МТСП и с МВР. Сега, разкри той, ще се насочат усилия и към децата от 4,5 години.

На въпрос дали ще продължи 15 септември да бъде първият учебен ден, министър Цоков коментира, че може би темата отново ще бъде отворена. Иначе неговото лично мнение е, че това трябва да се решава на ниво регион и даде пример, че на 1 септември в Пловдив е много топло.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Бивш
    ГОСПОДА даскали,Училище Васил Априлов- Русе имат средно по 19 точки по БЕЛ и Математика ОТ 100 ВЪЗМОЖНИ ! Това е катастрофално ЛОШ и срамен резултат ! Е, така е в 70% от училищата ! А искате ПОВИШЕНИЕ . И на какво основание ! Трябва и малко срам да имате . Резултати и тогава искайте ! Защото иначе ви очаква СЪКРАЩЕНИЯ и ГЛАД !
  • 6
    4
    Тома
    За учителите,става въпрос,номер две,за учителите,младите са уникално прости, невъзпитани,че и заплати искат,да ги намалят,Неда увеличават,особено в детските градини,това са най простите учители,за нищо. НЕ стават,а от етноса колко има,едно изречение не може да построи,и деца ще вьзпитава!Срамно е!
  • -2
    3
    Roditel
    Има огромна нужда от млади учители, защото възрастните вече не са на себе си и са съвсем неадекватни, особено с новите поколения деца. Затова трябва да се увеличат парите на младите, а на старите да се намалят.
  • 0
    2
    До 1
    Не разбрах,за родителите ли става дума...
  • 13
    1
    Иван
    Трябва да им намалят заплатите,не да ги увеличават,учениците са прости и некомпетентни,на нищо не ги учат,Мьрзеливи и прости учители,,,много...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари