Трябва ли учениците да имат повече дни ваканция

0
По-равномерно разпределение на ваканциите, по-висока заплата на учителите, по-малка продължителност на часовете, студенти да заместват учителите
По-равномерно разпределение на ваканциите, по-висока заплата на учителите, по-малка продължителност на часовете, студенти да заместват учителите

По-равномерно разпределение на ваканциите, по-висока заплата на учителите, по-малка продължителност на часовете, студенти да заместват учителите

Новостите в образованието коментира Юлиян Петров, който е председател на Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”.

По думите му трябва да има повече дни ваканция за учениците.

„Ние сега сме се вторачили да смятаме минутите, секундите, месеците, дните – точно колко учим. Как учим – някак забравихме”, твърди синдикалистът. Той призова да не се вторачваме прекалено много в удължаването на учебната година, а да намалим броя на децата в клас, защото, по думите му, дисциплината на учениците не е на завидно ниво.

Според Юлиян Петров би било добре да се наемат учители, които да обучават децата и в летните месеци, за да не посещават те частни занимални за сметка на родителите си. „Родителите са в безизходица и са прави да искат тази социална услуга от училището”, подчерта синдикалистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари