Министърът на икономиката ще открие българо-румънска бизнес конференция в Русе

0
Основната тема ще бъдат загубите за региона и за инвеститорите от отлагането на приемането на двете държави в шенгенското пространство
Основната тема ще бъдат загубите за региона и за инвеститорите от отлагането на приемането на двете държави в шенгенското пространство Снимка: Министерство на икономиката

Основната тема ще бъдат загубите за региона и за инвеститорите от отлагането на приемането на двете държави в шенгенското пространство

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и румънският му колега – министърът на иĸoнoмиĸaтa, пpeдпpиeмaчecтвoтo и тypизмa Щефaн-Paдy Oпpя ще открият българо-румънска конференция на тема: „Обединена Европа – един път към икономическа сигурност и устойчива интеграция“. Във форума ще участва и областният управител на Русе Данаил Ковачев, за когото основен приоритет в дейността е облекчаване режима на преминаване през ГКПП „Дунав мост“ и създаване на икономически предпоставки за увеличаване на печалбите на фирмите, инвестирали в региона.

Основната тема ще бъдат загубите за региона и за инвеститорите от отлагането на приемането на двете държави в шенгенското пространство през погледа на двустранните чуждестранни търговски камари.

Очаква се да бъдат обсъдени още икономическото бъдеще на областта, ключови инфраструктурни проекти, както и добрите практики между бизнеса.

На събитието ще присъстват инвеститори, представители на чуждестранния и местния бизнес и на търговски камари на двете страни.

Поканени са още евродепутати, представители на дипломатическия корпус, както и на местната власт.

Форумът се организира от Министерството на икономиката и индустрията на Република България и Министерството на икономиката, предприемачеството и туризма на Република Румъния.

Събитието ще се състои в четвъртък от 11:00 часа в зала „Европа“ на Доходното здание в крайдунавския град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари