Богдан Богданов: Имаме амбициозни цели, ще ги координираме с партньорите в НС

1
България ще покани австрийския министър на икономиката на посещение
България ще покани австрийския министър на икономиката на посещение Снимка: БГНЕС

България ще покани австрийския министър на икономиката на посещение

“Имаме три приоритета - икономическо развитие и привличане на ПЧИ, отваряне на нови пазари; Шенген и Еврозона; както и преструктуриране на държавните предприятия - ДКК”. Това заяви министърът на икономиката Богдан Богданов на брифинг в министерството, предаде БГНЕС.

Министърът представи обзор на свършеното до момента и постави цели занапред.

“Ние имаме амбицията да изпълним целите си занапред, те ще бъдат коментирани с партньорите в законодателната власт, организират се редовни срещи с депутатите от ресорната икономическа комисия в НС. Вече дали ще останем след ротацията е въпрос на решения между лидерите на партиите”, уточни още Богдан Богданов.

“Относно икономическото и индустриално сътрудничество можем да отчетем 5 основни стълба, по които работи МИИ, а именно членството на България в Шенген и Еврозоната. През изминалата година България проведе и българо-румънски бизнес форум, който беше организиран в Русе. Тук, освен институциите, имаме и бизнеса, и камарите, които ни подкрепят”, заяви още Богданов и уточни, че продължава диалогът с партньорите на България, както и участието в координативния съвет за присъединяване на България в Еврозоната.

Министерството на икономиката предвижда провеждането на различни събития, свързани с членството ни в Шенген. “България ще покани австрийския министър на икономиката на посещение”, обяви Богданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари