Михаил Въжаров: Синът ми беше убит два пъти

2
Имало е сделка за разпределение на постове в съдебната система, разказа бащата на Кирил Въжаров
Имало е сделка за разпределение на постове в съдебната система, разказа бащата на Кирил Въжаров Видео: NOVA

Имало е сделка за разпределение на постове в съдебната система, разказа бащата на Кирил Въжаров

„5432 дни от тогава. Човек брои дните”. Това заяви Михаил Въжаров, бащата на едното убито момче – Кирил Въжаров пред столичния клубСоло”. Убийството стана през нощта на Велика събота на 2009 г. След 15 години в България беше върнат осъденият за убийството Илиян Тодоров, който намушкал в гръб и убил 21-годишния Кирил Въжаров и 24-годишния Васил Александров. Третият пострадал при нападението в гръб оцелява.

Ударите и на тримата са на едно и също място, в гръб, нанесени професионално. Досъдебното производство мина бързо. В първия момент съдия Ченалова водеше стриктно делото, докато усетихме едно по-особено отношение към нас. Адвокатите на подсъдимия станаха едва ли не нейни адвокати. Имаше много потискащи ситуации, това беше целенасочено", каза бащата на Кирил, цитиран от NOVA. По думите му неговият син е бил убит два пъти - веднъж физически и втори път при съдебната неразбория.

Въпреки доказателствата на първа инстанция съдия Румяна Ченалова оправда обвиняемия Илиян Тодоров за убийството на Кирил Въжаров и на Васил Александров. След това Тодоро изчезна от България. Родителите на убитите момчета са получили имейл за сделка за повишение на магистрати, участвали по делото.

След като преди дни Илиян Тодоров беше върнат в България, бащата на Кирил Въжаров обясни, че все още има надежда за страната ни. „Живея за младите, приятелите му, които много ни подкрепиха. В България има проблясъци. Има работеща прокуратура, външно министерство, което година работеше в екип с прокуратурата”, допълни Михаил Въжаров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    До путката под мен:
    Пада деменцията Байдън! Десетки пъти! На Путин, дълъг живот и здраве Господ да му даде, това няма да му се случи! Руснак НИКОГА не пада! А на теб – ДТЕПМ!
  • -3
    1
    Йордан Петров
    Като падне Путин, цялата тая русоидна сган по Прокуратура, съд, Народно събрание, Тайни служби, МВР, ДАНС, Президентство, държавна администрация, енергетика ще бъде изрината в мръсния канал.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари