Microsoft спря да поддържа текстовия редактор WordPad

1
WordPad присъства във всяка операционна система Windows от 1995 г. насам
WordPad присъства във всяка операционна система Windows от 1995 г. насам Снимка: Mark Hachman / IDG

WordPad присъства във всяка операционна система Windows от 1995 г. насам

Microsoft спря да поддържа текстовия редактор WordPad, който е неразделна част от Windows от почти 30 години, пише Труд.

Според портала Gizmochina инструментът е премахнат от най-новата бета версия на Windows 11 и в бъдещата актуализация, която е планирана за март-април, той ще изчезне за всички потребители.

Както беше отбелязано, тази промяна трябва да бъде постоянна, което означава, че потребителите няма да могат да преинсталират програмата чрез официални канали.

WordPad присъства във всяка операционна система Windows от 1995 г. насам, предоставяйки обширен набор от инструменти, достатъчни за повечето обикновени потребители. И въпреки че програмата не беше актуализирана от няколко години, тя продължаваше да бъде безплатна и не изискваше достъп до интернет.

Алтернатива на него е примитивният Notepad и платеният Microsoft Word. Или потърсете безплатни текстови редактори от други разработчици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари