Изненада! Windows 10 ще бъде безплатен

1
Windows 10 ще може да работи с настолни компютри, таблети и смартфони
Windows 10 ще може да работи с настолни компютри, таблети и смартфони

На официално събитие снощи Microsoft представи официално своята нова операционна система Windows 10. Тя ще може да работи с настолни компютри, таблети и смартфони. 

Една от изненадите, които разкри Microsfot за новата ОС е, че W10 ще бъде напълно безплатен за потребителите, които до сега са били с Windows 7, Windows 8 или Windows Phone. Дата за големия ъпгрейд обаче не бе съобщена на снощното събитие. 

Целта на безплатното обновяване е новата ОС да бъде приета и използвана от колкото се може повече потребители, нещо, с което Microsoft се провалиха напълно с Windows 8.

Microsoft пренесоха бъдещето на операционните системи на съвсем различно ниво. Вчера стана ясно, че Windows 10 ще бъде от типа "един за всички, всички за един", а именно - ще може да управлявате своето PC с Windows 10 през смартфона или таблета, както и обратното. Така ще можете да бъдете винаги "на линия" и да управлявате информацията, както на вас ви е удобно. 

Гласовият асистент от сматрфоните на Microsoft Кортана също ще се пренесе на вашето PC. Най-големият конкурент на Сири от Apple ще знае за нас това, което ние му позволим, обещаха от Microsoft

Най-голям скок в бъдещето компанията на Сатя Надела направи с представянето на нов вид очила за виртуална реалност, които заради размера си повече приличат на шлем. 

За разлика от големия конкурент в областта в лицето на Google с техните Google Glass, шлемът на Microsoft добавя нов пласт в реалността с 3D изображения и холограми от ново поколение. 

Източник: OFFNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Как да вбесите мъжа си?
Изчакайте го да изпревари с мъка 16 ТИР-а и тихо кажете, че ви се пишка!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари