МГ "Баба Тонка" е най-активният участник в регионално състезание на NASA

0

На 19 и 20.10.2019 г. в РУ „Ангел Кънчев се проведе регионалният кръг на състезанието NASA INTERNATIONAL SPACE APPS CHALLENGE – RUSE 2019.

От общо 52 участници в хакатона 21 (19 ученици и 2 учители) са от МГБаба Тонка“. Това направи гимназията най-активният участник в събитието. В знак на благодарност организаторите взеха решение да отличат училището със специална награда – купа за активно участие.

На 7 ноември в 14:40 в аулата на гимназията тя бе връчена на Галина Бобева – директор на МГБаба Тонка“. Купата връчи проф. Диана Антонова – заместник-ректор по научно-изследователската дейност на РУ „Ангел Кънчев“.

Организаторите: гл. ас. д-р Йордан Калмуков, доц. д-р Милко Маринов – заместник-декан на Факултет „Електроника, електротехника и автоматика“, доц. д-р Ирена Вълова – заместник-ръководител на катедра „КСТ“, Цветелина Младенова – докторант в катедра „КСТ“ изразиха удоволствие от участието на учениците и учителите от МГБаба Тонка“.          

Креативните идеи на учениците са свързани с опазването на околната среда и космическото пространство от замърсявания. Създадени са забавни компютърни игри. В една от тях участникът „събира“ отпадъци, отломки и стари части, за да ги рециклира и да построи нов космически кораб. Друга образователна игра позволява създаването на „собствена галактика“.

При максимално доближаване до подходящите характеристики за планетата, така че да има живот в тях, участникът преминава на следващото ниво, а при неподходящите – започва отначало.

Така учениците създават полезни и възпитателни игри за своите връстници, използвайки знанията и уменията си, но и въображението си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари