Нов успех за Виктор Кожухаров от Русе

12
Отборът на младия русенец е абсолютен победител в Състезание по информатика за Северозападна Европа
Отборът на младия русенец е абсолютен победител в Състезание по информатика за Северозападна Европа Снимка: Facebook

Отборът на младия русенец е абсолютен победител в Състезание по информатика за Северозападна Европа

Нов успех на Виктор Кожухаров, възпитаник на МГ "Баба Тонка" в Русе и Оксфорд. За това научаваме от Данибон. Отборът на Виктор е абсолютен победител по информатика на Северозападна Европа, проведено в ТУ Делфт.

Студентското състезание по информатика за Северозападна Европа (NWERC) се проведе от 24 до 26 ноември 2023 г. в кампуса на Техническия университет в Делфт, Нидерландия. В надпреварата взеха участие над 130 отбора, представляващи топ университети от Великобритания, Германия, Нидерландия, Швеция, Норвегия и още 7 страни от региона. Целта на всеки отбор от по трима души бе да реши възможно най-много алгоритмични задачи в рамките на 5 часа.

Отборът на Виктор Кожухаров от Русе е абсолютен победител с решени 11 задачи, като заслужено получи златен медал. Първите 3 отбора в състезанието се класираха за световните финали на на Международно студентско състезание по програмиране (ICPC) през септември 2024 г. в Казахстан. Това е най-старото, най-голямото и най-престижното състезание по програмиране в света.

Виктор Кожухаров е възпитаник на русенската математически гимназия “Баба Тонка”, випуск 2021 г. В момента е студент трети курс специалност Компютърни науки в Университета в Оксфорд, който оглавява класацията на Times Higher Education (ТНЕ) на най-добрите университети в света за осма поредна година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Ддр
    МГ Баба Тонка - най-доброто училище
  • 11
    1
    Брей
    Браво на отбора! Засенчиха русенския селскостопански унивилает и новия му център за високи постижения. Няма да могат да се хвалят и Ристето да се пъчи колко е велик.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари