Методи Андреев: Наричам ГЕРБ грабителска еднолична разбойническа банда!

1
Управлява ни една молоумна партия. Техният антикомунизъм е от ден до пладне
Управлява ни една молоумна партия. Техният антикомунизъм е от ден до пладне Снимка: БГНЕС

Управлява ни една молоумна партия. Техният антикомунизъм е от ден до пладне

"Преди повече от 6 месеца „Групата за натиск“ от миналото Народно събрание, в която влизат Петър Славов, Мартин Димитров и аз, подадохме до Административният съд искане остатъците от герба на западната фасада на бившия Партиен дом да бъдат премахнати и на тяхно място да бъде поставен съвременния български държавен герб."

Това каза бившия депутат от ГЕРБ Методи Андреев в интервю за Фрог нюз.

На западната фасада, само да уточня, сега има остатъци от бившия комунистически герб, който много наподобява герба на Съветския съюз. На фона на земното кълбо има сърп и чук и отстрани има житни класове. Тази сграда сега е централна сграда на НС и чувството ни на съвременни български граждани не ни позволява депутатите, които ние сме избрали, да заседават под останките на бивш съветски герб. Затова поискахме съдът да отсъди НС да изпълни това наше искане. Преди това написахме писмо с подобно искане, но председателят на парламента Цвета Караянчева отговори, че нямат финансови възможности и това не може да стане.

Тогава ние се обърнахме към съда. Съвсем ясно е, че има разпоредба, според която на сградите на ведомствата трябва да има български държавен герб. Съдът отсъди, че ние имаме правно основание да искаме такова нещо. Прие се и основанието ни, че НС не е изпълнило своите ангажименти, защото тук не става дума да се сложат картинки, а точно на централната западна фасада да се намира българския герб. Казва, обаче, че не може да отсъди, тъй като самата процедура изисква други действия като инвестиционен проект, обявяване на обществени поръчки. И поради тази причина не може да се даде конкретен срок. Ние имаме право и ще обжалваме пред ВАС.

Тук, обаче по-важна е позицията на НС от името на Цвета Караянчева. Аз съм потресен. Такова инатлива и тъпоумна позиция, даже да беше председателката на БСП, надали щеше да заеме. Много добре познавам Цвета Караянчева. Тя беше много по-различна, когато беше обикновен депутат. След като стана председател на НС, явно старата приказка, че властта развращава, се оказа вярна. Не напразно имаме една много хубава поговорка: „Дай на човек власт, за да му видиш акъла“.

Е, видяхме акъла на тази председателка на НС. В позицията на НС, с която тя излиза пред съда има изключително фрапантни и малоумни твърдения. Примерно твърдението, че ние не сме имали правен интерес. Може ли такова нещо да напише НС?! Посочва се, че централния вход е откъм „Княз Александър Първи“ №1 и затова западния вход към „Ларгото“ не бил централен вход. А то е очевадно, че това е централния вход. Даже навремето петолъчката гледаше за запад. След това видите ли, трябвало да има допълнителни правни действия – инвестиционен проект, обществена поръчка.

Г-жо председател, ама вие да не падате от небето?! Всяко нещо се нуждае от такива неща. Това не може да е претекст вие да не изпълните вашето задължение. Посочва се от името на Караянчева, че от страна на НС нямало бездействие, защото на всички входове имало по една малка табелка с герба. Но съдът ясно казва, че централният вход е западния и там трябва да се намира т. нар. висок герб.

След това идва най-фрапантното – тази госпожа, която ходи да се кланя пред паметниците на жертвите на комунизма, надали наследниците на тези жертви знаят, че тя неистово брани комунистическата символика на сегашното НС /бившия Партиен дом/. И е съвсем резонен въпросът кога е почтена и искрена - когато ходи да замаже очите на внуците на жертвите на комунизма или когато тайно от тях, но достатъчно арогантно защитава комунистическата символика? Тя има наглостта да твърди, че в закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен, нямало разпореждане за премахване на комунистическите символи.

Г-жо Караянчева, дядото на твоя съпруг е бил легионер. Ти нямаш ли родова памет?! Ти нямаш ли личностна отговорност пред хората, пред които се представяш за защитник на пострадалите от комунизма?! Ти нямаш ли морал на съвременен демократ, нямаш ли държавническо чувство на председател на НС?! Именно НС обяви комунистически режим за престъпна система, а ти не искаш да махнеш нейните символи?! Представяте ли си в Бендестага да заседават в сграда със свастики от времето на нацисткия режим. Същото сега е тук. На сегашните депутати не им прави впечатление, че има 240 петолъчки по колоните. НС отговаря по същия инатлив начин, че това не били петолъчки, а стилизирани розетки със заоблени цветчета. Това показва само едно – че ни управлява една молоумна партия.

Техният антикомунизъм е от ден до пладне. Това са едни долни и нагли фалшификатори, представящи се за дясна партия и антикомунисти. Затова трябва да кажа следното – да, господа гербаджии, за съжаление няма разлика между герба на Партийния дом и герба, който управлява България. И вие сте един дол дренки със съвременните наследници на комунистическата партия БСП. Разлика между Караянчева и Нинова няма, само че последната е по-почтена, защото не иска да се представя за променена представителка. Докато Цвета Караянчева придворно и с популизъм се прави на човек, който уважава жертвите на комунизма, а в същото време се бори неистово да остане комунистическата символика.

Караянчева твърди, че този герб не може да се смени, защото в бюджета нямало за 2020 г. необходимата сума. В следващите три години също не се предвиждат такива средства и затова нямало да стане. Експертната оценка за всички строителни дейности, включително проектиране, изграждане на скеле, демонтиране, монтиране и т. н., е изчислено на 78 000 лева. Ако ГЕРБ, както се представят пред своите избиратели, са антикомунисти, вместо да говорят врели и некипели, достатъчно откраднаха като партия, достатъчно корупция генерираха в България, така че за тях сумата, която биха могли да платят за това общоугодно дело, не е никакъв проблем.

В момента има 95 народни представители. Излиза, че могат да дарят по 820 лева. Всеки месец народните избраници взимат по 2/3-ти от заплата за представителни. Т. е от тези пари да дадат половината, г-жа Караянчева ще може да извърши това добро дело. Ето затова казвам, че това е една фалшива и вредна за България партия. Аз наричам ГЕРБ грабителска еднолична разбойническа банда. Ето това са те в сегашната действителност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари