Бойко Борисов: Атанасова, ще ми бъдеш началник. От кога мечтаеш за това

0
Дуловското острие на ГЕРБ отново ще бъде председателка на парламентарната група
Дуловското острие на ГЕРБ отново ще бъде председателка на парламентарната група

Дуловското острие на ГЕРБ отново ще бъде председателка на парламентарната група

Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че бюджет няма да има без редовен кабинет. Ако бъде сформирано правителство, няма да има увеличение на пенсии и заплати

Правителство без ГЕРБ не може да има. В противен случай отиваме на избори без бюджет, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на заседание на парламентарната група, което по традиция бе излъчвано на живо във фейсбук, предаде OFF News.

Той добави, че България не може да остане без редовно правителство, което по думите му ще е стабилно, но ако бъде постигнато "национално съгласие". И за пореден път повтори, че най-стабилното управление ще е между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Борисов поряза предизборните обещания на ПП-ДБ и заяви, че увеличения на пенсии и заплати няма да има, а инвестициите ще бъдат ограничени. По думите му причина за това са рисковете за икономическия растеж на страната.

"Ние не сме безотговорна партия", отсече лидерът на ГЕРБ.

И намекна, че партиите се готвят за нови предсрочни избори през юли. Той заговори, че в началото на лятото парите в бюджета щели да свършат и държавата нямало да може да плаща. Борисов повтори тезата си, че ако няма редовно правителство, няма да има и бюджет за 2023 г.

"Единственото стабилно възможно правителство е между двете големи партии, чиито програми по същество си приличат", коментира бившият премиер, който става депутат в 49-ия парламент.

Борисов каза, че има и други възможности за кабинет с други политически формации, с които обаче имало различие по отношение позициите за войната в Украйна и Северна Македония. Той визира "Възраждане" и БСП. По отношение на ИТН заяви, че ще се държат като "контролиращ орган". "ДПС са готови да управляват винаги и оставаме само ние с колегите от ПП", добави той и призова "колегите" за разум и мъдрост.

ГЕРБ - СДС ще издигне Росен Желязков за председател на НС, а Десислава Атанасова отново ще бъде председателка на парламентарната група.

"Ще ми бъдеш началник. От кога мечтаеш за това", пошегува се Бойко Борисов с Атанасова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари