Бойко Борисов предложи на ПП договорка за правителство

1
На определена възраст ерекцията и пикаенето не трябва да се изпускат, заяви лидерът на ГЕРБ по повод коментар на Кирил Ананиев
На определена възраст ерекцията и пикаенето не трябва да се изпускат, заяви лидерът на ГЕРБ по повод коментар на Кирил Ананиев

На определена възраст ерекцията и пикаенето не трябва да се изпускат, заяви лидерът на ГЕРБ по повод коментар на Кирил Ананиев

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че без неговата партия и втората по брой депутати политическа сила "Продължаваме промяната" да поемат отговорност за съставяне на правителство, такова не може да бъде създадено и ще трябва да се проведат поредни предсрочни парламентарни избори. Бившият премиер направи предложението си в централата на ГЕРБ ден преди откриването на новия 48-и парламент.

Това стана по време на излъчване на живо във "Фейсбук", където беше събрана цялата парламентарна група на партията, пред която Борисов говори повече от половин час, предаде Дневник.

"Няма смисъл да се говори за първи, втори и трети мандат - това не е честно към народа, не е честно към хората. Не е честно да се губи време ние да правим правителство на малцинството, което няма да бъде подкрепено, след това втората партия да прави същото, и след това да се залъгваме с евентуален трети мандат. Без първите две партии да поемат някаква отговорност, другите партии са с по 7-9 процента. Няма как да има стабилитет", коментира той.

Отбеляза, че ГЕРБ може да иска от президента Румен Радев да изчака няколко дни с връчването на мандата на партията, докато в парламента депутатите от ГЕРБ успеят да договорят възможности за съгласие. "Правителството може да бъде без нито един депутат, само експерти, може да бъде с водещите фигури в партиите, за да носят отговорност. Само тогава има смисъл да се прави опит за съставяне на кабинет", настоя бившият премиер.

Нареди на парламентарната група на партията си "да си мерят приказките", защото в името на държавата били готови на всякакви компромиси. Коментира изказването на избрания за депутат от ГЕРБ Кирил Ананиев тази сутрин, че партията може да подкрепи втория мандат на "Продължаваме промяната". "На определена възраст ерекцията и пикаенето не трябва да се изпускат и той му дошло и веднага го каза. Но си представи правителство, в което (Бойко) Рашков е министър и ти го подкрепяш. Или Асен Василев е финансов министър с всичките сътворени от него неща и ти го подкрепяш. Затова при този антагонизъм тези, които сме били някакви, да се дръпнем назад и да се излъчат хора експерти, подкрепяни от партиите, за да минем зимата", коментира още Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    daskal
    Формулата е разпускане на това американско народно събрание. Вероятно лидерите на партии се събират в американското посолство....
  • 3
    2
    някой
    Защо ли, така упорито, се натиска да става премиер - министър? Постиженията му: Диктат във ВСС, Курумпираната съдебната система, вкл. ВКС, потънала в тиня. Кои са гласували, че спечели изборите? Тъп, безочен народ!
  • 9
    1
    ОПГ ГРОБ=ДПС
    Този нагляр усеща неизбежния си край и е готов на всичко, за да посмуче още малко за шкафчетата, че оная мома с детето в Барселона чака! Ама няма да му се получи. Лъга и крае 12 години сега го чака бай Ставри, за да му почеше закърнялата простата изодзадзе!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари