Местят Алексей Навални в килия с още по-тежки условия

0
Опозиционерът трябва да прекара година в единична килия с най-тежките условия в системата на руските затвори
Опозиционерът трябва да прекара година в единична килия с най-тежките условия в системата на руските затвори Снимка: Denis Kaminev / AP

Опозиционерът трябва да прекара година в единична килия с най-тежките условия в системата на руските затвори

Водещият руски опозиционен лидер Алексей Навални обяви, че ще бъде преместен в килия с още по-строги условия на задържане, ден след като руски апелативен съд потвърди наложената му 19-годишна присъда за екстремизъм, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В момента Навални се намира в наказателна колония в Мелехово, на 250 км източно от Москва, където редовно е изпращан в дисциплинарна килия. Този път предстои опозиционният политик да бъде затворен в килия, известна като "ЕПКТ" - единичната килия с най-тежки условия в системата на руските затвори.

"Вчера, веднага след обжалването на делото срещу мен, ме отведоха в комисията и обявиха, че поради моята непоправимост ще бъда преместен в ЕПКТ за 12 месеца", обяви Навални чрез съобщение в социалните мрежи. След ареста си през януари 2021 г. той общува основно чрез съобщения, изпратени до адвокатите му и след това публикувани в социалните мрежи.

"Една година ЕПКТ е най-тежката възможна присъда в затворническите колонии", обясни Навални. Той добави, че се чувства "като уморена рокзвезда на ръба на депресията, която е достигнала върха на класациите и вече няма към какво да се стреми".

Засега не е ясно дали тези 12 месеца в единична килия ще забавят преместването на Алексей Навални в нова колония с още по-строги условия, както се изисква в новата присъда.

Според решението Навални трябва да изтърпи срока на това наказание в една от колониите със специален режим, обикновено предназначени за осъдени на доживотен затвор и за най-опасните престъпници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    русенец
    Ех, ако можеше и в България да вкараме тези, чиито сметки се пълнят от Сорос и мътят главите на хората в единични килии... Русия, Китай , Унгария не си поплуват с такива.
  • 3
    3
    до 1
    Но не могат да измислят как. Не се сещат да направят като краварите, които убиха Скрипал с Новичок и да обвинят отсрещната страна.
  • 2
    2
    123
    Тъпче затворническия ред така ще бъде. Ако беше седял мирно и кротко да работи нещо сега нямаше да е под особен режим на пребиваване. "уморена рок звезда на върха на класацията" здраво се е припомислил, горкият глупак. С него е свършено.
  • -2
    1
    Мунчо
    Не са се отказали да го убият
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари