Местни жители скочиха срещу строеж до дома на баба Ванга

0
Според тях строежът ще унищожи минералните извори, наречени гьолове, които се посещават с лечебна цел от хората
Според тях строежът ще унищожи минералните извори, наречени гьолове, които се посещават с лечебна цел от хората Видео: bTV

Недоволни местни жители скочиха на протест след като имот до дома на баба Ванга бил ограден, за да се строи спа комплекс.

Според местните хора строежът ще унищожи минералните извори, наречени гьолове, в района, които се посещават с лечебна цел от хората.

Хората твърдят, че са разбрали за строителството, едва когато имотът е бил ограден. Няма прозрачност на процедурата, на инвестиционните намерения и според нас е заплашено съществуването на това място и изобщо запазването на екосистемата и бъдещето на региона, каза една от недоволните гражданки, предаде bTV

Главния архитект на Петрич Владимир Митрев е категоричен, че строежът няма да е върху изворите, а възложителят е съгласувал подробния устройствен план с абсолютно всички инстанции. Това е частен имот, не мога да спра строителство в частен имот, което е минало абсолютно всички съгласувания, добави той. Според архитекта хората пак ще могат да се лекуват, защото в общинските имоти не се предвижда застрояване. 

Иво Стефанов, адвокат на инвеститора, обясни, че сега лековитата вода не се използва правилно и се оттича в р. Струма. Проектът на клиента му щял да оползотвори част от водата, като направи спа център с няколко къщи за гости. 

Кметът на Рупите Георги Атанасов заяви, че няма получени жалби срещу строежа. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари