Мексико се готви за урагана "Рослин"

1
Той е с постоянни ветрове със скорост 215 км/ч
Той е с постоянни ветрове със скорост 215 км/ч

Той е с постоянни ветрове със скорост 215 км/ч

Жителите на крайбрежните райони в западната част на Мексико се подготвят за пристигането на урагана "Рослин". Той напредва през Тихия океан, след като се засили до категория 4 и се очаква днес да достигне сушата, предаде БТА като цитира Франс прес.

Ураганът е с постоянни ветрове със скорост 215 км/ч и се е намира на 145 км от Кабо Кориентес, съобщи Националният център за ураганите на САЩ. „Рослин” се счита за силен, когато надхвърли категория 3 по петстепенната скала на Сафир-Симпсън.

Очаква се стихията да удари с пълна сила щата Халиско, включително туристическия курорт Пуерто Ваярта. Магазините в курорта започнаха да затварят вчера следобед, след като правителството им препоръча да преустановят всякаква дейност. Евакуирани са 303 души близо до мястото, където се очаква да връхлети ураганът. В няколко населени места са създадени приюти за хора, живеещи в уязвими райони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари