Ураганът "Хилари" заплашва Мексико и Калифорния с катастрофални наводнения

1
Ветровете ще достигнат скорост от 215 км/ч
Ветровете ще достигнат скорост от 215 км/ч Видео: NOVA

Ветровете ще достигнат скорост от 215 км/ч

Ураганът от четвърта категория "Хилари" се приближи към мексиканския полуостров Баха Калифорния в петък, съобщиха от правителствената агенция на САЩ, предава NOVA. Оттам предупредиха за животозастрашаващи и вероятно катастрофални наводнения.

Мексиканският полуостров Баха Калифорния обхваща два щата. В най-северния от тях в петък бяха отменени несъществени обществени дейности, включително училищните занятия до понеделник, а властите във втория по големина град в Мексико - Тихуана, призоваха хората във високорисковите зони да се преместят във временни убежища.

В южния щат на полуострова властите отложиха местен бейзболен мач и заявиха, че пристанищата ще бъдат затворени до късно в петък.

"Без да всяваме паника, всички трябва да вземем предпазни мерки и да се запасим с вода и стоки от първа необходимост у дома, без да прибягваме до паническо купуване", заяви губернаторът на щата.

Заместник-директорът на NHC Джейми Роум предупреди за опасност от наводнения от Сан Диего до Лос Анджелис и Лас Вегас, като особено висок е рискът в района на Палм Спрингс.

"Хилари" се движи на запад-северозапад със скорост от близо 19 км/ч и максимални постоянни ветрове от близо 215 км/ч, след като през нощта бурята беше повишена до категория 4.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари