Мощният ураган "Отис" връхлетя Мексико

0
Стихията е от пета категория
Стихията е от пета категория Видео: Ройтерс

Стихията е от пета категория

Мощният ураган "Отис" връхлетя Мексико в района на Акапулко. "Сателитни кадри, показват, че "Отис" е достигнал сушата близо до Акапулко около 6:25 ч. по Гринуич", се казва в съобщение на американския Национален център за ураганите, предаде БТА.

Стихията е от пета категория по скалата "Сафир-Симпсън" за интензивност на ураганите и ветровете ѝ са със скорост до 270 км в час.

Според експертите ураганът се очаква да отслабне след навлизане на сушата, но все пак се прогнозират потенциално катастрофални щети. Преди 12 часа насред Тихия океан, "Отис" беше само тропическа буря, но силата ѝ нарасна много бързо.

Хотелите в Акапулко са заети на 50% и мексиканското правителство подготви места за подслон и убежище на туристите. Електричеството в града, с население от 780 000 души, беше прекъснато като превантивна мярка с приближаването на стихията. Курортът се готвеше да приема туристи през ваканционния период около празника на "Вси светии".

Миналата седмица ураганът "Норма" взе три жертви в мексиканския щат Синалоа. Стихията тогава връхлетя на два пъти мексиканската суша.

Най-мощният ураган, регистриран някога в Мексико, беше "Патрисия", през октомври 2015 г., с ветрове със скорост от 325 км в час. Той обаче причи малко щети, защото връхлетя мексиканската суша в планински необитаем район.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари