"Мега мол" затваря врати?

0
"Мега мол" затваря врати?
Снимка: Дарик

Съвсем скоро "Мега мол" може да затвори врати. Причината - твърде големи дългове. Голяма част от клиентите са спрели плащанията си към мола, а други ги бавели, поради затруднения.

Пред русенски вестник представител на собствениците Николай Дудев признава, че положението е сериозно и не е изключен вариантът целият "Мега мол" да хлопне кепенците.

Молът не потръгна още при самото си отваряне. Полупразен, с едва няколко работещи обекта, той остана такъв и до момента. И малкото му наематели вече се оттеглят.

Така например голямата хранителна верига "Пикадили" прекрати отношения с мола, а на нейно място се появи отново хранителен магазин - "Дунавски хали". Към днешна дата обаче в магазина е обявена "тотална разпродажба на всички стоки", а голяма част от рафтовете в магазина са изпразнени. Въпреки тоталната разпродажба клиенти липсват.

Това съвсем не е единственият магазин, който търси спасение от "потъващия кораб".

Вчера и дрогерията "ДМ" не отвори, а поставен на витрината надпис гласи, че се извършва "реконструкция", която ще продължи до 17 април.

Междувременно, по информация на служител на "Мега мол" научихме, че вчера за пореден път е било спряно електрозахранването на сградата, което е възпрепятствало работата и на малкото работещи обекти в пустеещия мол.

Преди време "Спорт депо" и "Хиполенд" също напуснаха обекта и се преместиха в успешно развиващия се "Мол Русе".

Както известен русенски всекидневник писа, през февруари лондонският клон на Банка Пиреос поиска да се обяви в несъстоятелност злополучният "Мега Мол". За временен синдик бе назначена Венцеслава Стефанова, която трябва да надзирава дейността на длъжника и да следи сключването на нови сделки.

Понастоящем собственици на мола са три офшорки - в Кипър, на Сейшелите и на Каймановите острови.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари