Мечтата на корееца е да си вземе виетнамка

0
Мъжете предпочитат да си вземат съпруги от Виетнам, а не ...
Мъжете предпочитат да си вземат съпруги от Виетнам, а не ...

Браковете по сметка в Южна Корея карат мъжете там да са предпазливи за кого се женят. В последните години всеки 10-ти брак в страната е смесен. Най-желаните булки от южнокорейците са виетнамките, а най-избягваните – китайките. Защо?

В Южна Корея коренно се е изменило отношението към браковете с чужденци. Мъжете предпочитат да си вземат съпруги от Виетнам, а не от Китай. Причината е лошата слава, която са придобили китайските съпруги. 

Южна Корея е сред световните лидери по бракове с чужденци. Всеки десети брак е смесен. Експерти коментират, че колкото са по-изостанали районите, толкова повече смесени бракове има. В резултат от тази миграция възниква остра липса на невести и много ергени се обръщат към брачни агенции, които им намират съпруги от чужбина. 

Виетнам е популярен доставчик на съпруги, преди всичко от най-южните райони, откъдето в Корея идват до 78% от виетнамските жени. В корейските провинциални градове често могат да се видят посреднически кантори, в чиито витрини висят рекламни плакати, рекламиращи достойнствата на виетнамките. 

Твърди се, че те стават образцови съпруги, трудолюбиви са и не са склонни да напускат мъжете си след получаване на паспорти.

 

Източник: bgonair.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари