Мъжът, който простреля бременната си приятелка не помнел нищо

0
В хода на проведения разпит пред съдия обвиняемият се е признал за виновен
В хода на проведения разпит пред съдия обвиняемият се е признал за виновен

Лошо пиянство е причината за трагедията, при която мъж от ботевградското село Скравена простреля бременната си приятелка с въздушна пушка.

Това твърди кметът на селото Методи Драганов, цитиран от Блиц.

По думите му Иван не помнел нищо за инцидента, често се напивал, нападал близките си, а след това не знаел какво е правил. Прокуратурата в Ботевград днес повдигна обвинение на мъжа, прострелял бременната си приятелка с въздушна пушка в село Скравена. В хода на проведения разпит пред съдия обвиняемият се е признал за виновен и се е възползвал от правото си да не дава повече обяснения. Мярката му за неотклонение е „Подписка".

Приятелката му Стойна е оттеглила показанията си и твърдяла, че не знае кой е стрелял по нея. Независимо от това други свидетели на инцидента са потвърдили, че именно Иван е нападнал бременната жена.

Инцидентът стана през нощта на 6-ти срещу 7-ми май. Иван се напил, извадил пушката и стрелял в жена си, сачма я улучила в корема. Като видял какво е направил, мъжът откарал жена си в болница, където лекарите извършили цезарово сечение по спешност.

Бебето обаче било пострадало от стрелбата и се наложило майката и детето да бъдат транспортирани в София. Лекарите все още се борят за живота на детенцето.

„Иван просто има лошо пиянство, като пие и става много агресивен, налита на бой. И друг път са ми казвали, че е пребивал Стойна. Иначе те не са лоши, трудолюбиви, имат две деца. Когато Иван се върнал от болницата, баща му взел брадвата и го нападнал, толкова бил ядосан, но синът се защитил”, казва още кметът на Скравена Методи Драганов.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари