Мъж се опитва да докаже, че е влязъл законно в България

0
Потърпевшият се оказал със свалени номера на колата, наложили му и глоба
Потърпевшият се оказал със свалени номера на колата, наложили му и глоба

Потърпевшият се оказал със свалени номера на колата, наложили му и глоба

Мъж се опитва да докаже, че е влязъл законно в България, но компетентните органи твърдят, че не е отразен в граничната система, поради облекчен режим за влизане. Потърпевшият се оказал със свалени номера на колата, наложили му и глоба. Казали му, че трябва да намери начин и да докаже, че е минал границата законно, въпреки че не се вижда на камерите. Историята, е истинска, колкото и абсурдно да звучи.

Почтен данъкоплатец взел на лизинг скъп автомобил, плаща си вноските, но колата му стои в двора като паметник, със свалени номера. Мъжът твърди, че се е върнал в България - законно, а двайсетина негови познати са готови да свидетелстват, предаде NOVA.

От полицията обясниха, че на посочената дата, както от българските, така и от румънските гранични служители, са били извършени т.н. „облекчени гранични проверки на първа линия“, по смисъла на кодекса на Шенгенските граници, когато вследствие на извънредни и непредвидени обстоятелства движението през ГКПП достигне такъв интензитет, че времето за чакане за гранична проверка стане прекалено дълго, може да се въведат облекчени гранични проверки. По отношение на българския гражданин и превозното средство, с което е пътувал, не са били извършвани проверки в информационните системи на граничния пункт, нито от българска, нито от румънска страна. Поради тази причина, в базата данни на МВР не се съдържа запис, че при преминаването си през границата мъжът е бил проверен в информационните масиви, чрез който да бъде потвърдено или отхвърлено твърдението на гражданина. Цитиран е и член от закона, според който няма пречка да се свалят номерата на лизингов автомобил.

При проверка са му показали управлявания от него автомобил, но поради тъмните стъкла той не се вижда много добре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари