Костадин Костадинов: България ще се превърне в най-големият мигрантски лагер в света!

2
У нас на година ще влизат и ще живеят над 100 000 мигранти, ако подпишем пакт за емиграция, алармира лидерът на "Възраждане"
У нас на година ще влизат и ще живеят над 100 000 мигранти, ако подпишем пакт за емиграция, алармира лидерът на "Възраждане"

У нас на година ще влизат и ще живеят над 100 000 мигранти, ако подпишем пакт за емиграция, алармира лидерът на "Възраждане"

Днес на брифинг на "Възраждане" председателят Костадин Костадинов коментира поредната лъжа на правителството, разпространена от пресцентъра на Министерски съвет и озаглавена "отговор на дезинформацията", пише БТА.

Той цитира съобщението като го определи като дезинформация, след което обясни какво точно в него не отговаря на истината. Текстът, който визира Костадинов, е свързан с Шенген и гласи:

"Противно на разпространената дезинформация през последните дни, България не приема допълнителни условия, свързани с бежанци от Сирия и Афганистан. България поема ангажимент да работи съвместно с Австрия и Румъния за ограничаване на вторичните движения в изпълнение на европейското законодателство. Това включва и стриктно прилагане на Регламента Дъблин и приемане обратно на лица, регистрирани като търсещи международна закрила в България и за които България е отговорна. Това задължение по Регламента Дъблин се прилага пряко във всяка държава членка от 2013 г. насам и е свързано с правилото за отговорността на държавата на първо влизане в ЕС. Ангажиментът, който се поема, е за засилено сътрудничество с ускорени темпове на работа и без излишни формалности. България няма и не може да приема лица, за които не е отговорна.", според уточнение от Министерски съвет.

Костадинов уточни, че Регламентът Дъблин не се спазва от европейските държави. Неговият срок изтича през март 2024 г. и на практика не работи. Във връзка с това от "Възраждане" още в първия ден от работата на Народното събрание ще зададат въпрос на министър-председателя на ротация от сглобката, с който ще поискат информация: Колко точно са нелегалните емигранти като процентно и количествено отношение, регистрирани в европейските държави по Дъблинския регламент.

"Информацията, която ние имаме, е, че Регламентът Дъблин не се прилага в европейските държави. В европейските държави започна голям ръст на дясно консервативните суверенистки формации, които отказват изпълнението на този регламент. Включително и сега, когато бях във Флоренция по покана на Матео Салвини - министър в правителството на Италия и зам.-министър председател, една от темите на разговора ни беше тази. Италия държи да не изпълнява Дъблинските регламенти. Същото е и в останалите европейски държави.", каза Костадинов.

Той добави, че никой от българските управляващи до момента не е дал логично обяснение защо страната ни трябва да влезе в Шенген и какви са ползите ни от това.

"Единственото, което се обяснява на българите е, че няма да има опашки по границата с Гърция и Румъния. Проблем, за който не ни е нужен Шенген, тъй като може да бъде разрешен с двустранни споразумения между държавите ни. Освен това в съобщението на Министерски съвет е написано "стриктно прилагане на Дъблинския регламент". Точно в думата "стриктно" се крие уловката. Дъблинският регламент не се прилага от европейските държави, а когато България приеме да го прилага "стриктно" става така, че сме единствената държава, която ще прилага този регламент. Такова условие към Румъния например няма. Нашата северна съседка няма обща граница с Турция, каквато имаме ние, и това услужливо се спестява като информация на българските граждани. В съобщението на Министерски съвет е написано " правилото за отговорността на държавата на първо влизане в ЕС". Само че не в ЕС, а в Шенген, което значи, че стъпили на наша територия, бежанците отиват в първото село, предават се и се регистрират. След това, където и да отидат в Европа, ако бъдат хванати, се връщани отново тук.", каза още Костадинов.

Той добави, че има опасност страната ни да се превърне в огромен бежански лагер, а Европейският съюз вероятно отново ще ни обясни как ще ни даде средства, за да изградим лагери, да работим в тях.

"Опасността пред България е огромна. Населението на нашата страна намалява с по 100 000 човека годишно и ако на тяхно място идват 100 000 емигранти от Африка и Азия, ние не само ще се превърнем в огромен бежански лагер, но ще изчезнем като народ и държава. Единственото, което може да бъде спасително за България, е на предстоящите европейски избори през юни 2024 г. "Възраждане" и нашите партии партньори в Европа да имаме мнозинство в Европейския парламент. Нашата политическа организация има партньори и приятели в Европа, които също като нас не искат да се прилагат Дъблинските споразумения, не желаят подписването и на пакта за миграция, който се подготвя в Европейския съюз, и не желаят мигранти в страните си и в Европа .", добави още Костадинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Име
    Нима е луд?! А дали не е вярно това което казва? И ако е прав и се напълним с мигри, "кво прайм"? Само защото ги говори тези неща той, не значи автоматично, че не е вярно. Интерсено, какво ще правим когато по центровете на големи и малки градове, започнат да се събират тумби от по 20 - 30 мигри, които гледат лошо всички, и отвреме на време пропищява някоя девойк, че са я поопипали, най малко...а веднъж случи ли се, тези случаи ще зачестяват все повече и повече. И когато някой човек иска да се притече на помощ, или поне да им направи забележка, да свършва, я пребит до смърт, я наръган няколко пъти с нож...Забавна картинка нали? Не е възможно?! Ами Западна Европа има богат вече опит в това отношение...
  • 2
    1
    В.П.
    Луд човек !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари