Йенс Столтенберг: Решенията за Украйна трябва да се превърнат в реални доставки

0
Генералният секретар на НАТО призна, че страните членки на пакта са се провалили в навременната доставка на обещаната помощ за Киев
Генералният секретар на НАТО призна, че страните членки на пакта са се провалили в навременната доставка на обещаната помощ за Киев

Генералният секретар на НАТО пристигна на изненадващо посещение в Киев

Генералният секретар на НАТО призна, че страните членки на пакта са се провалили в навременната доставка на обещаната помощ за Киев и това е довело до сериозни последици на бойното поле за Украйна.

Йенс Столтенберг каза това в Киев, където пристигна на изненадващо посещение и даде съвместна пресконференция с Володимир Зеленски. Шефът на НАТО съобщи, че към Украйна са изпратени още оръжия и боеприпаси, включително ракети за зенитно-ракетни комплекси „Пейтриът“, но от ускоряването на доставките зависи ситуацията на фронта.

Украинският президент потвърди, че новите американски доставки вече са започнали да пристигат, но в малки количества. Допълнителната помощ е крайно нужна на Киев, тъй като украински представители предупреждават, че Русия трупа сили за голяма лятна офанзива.

"Навременна подкрепа за нашата армия. Днес не виждам никакво положително развитие по този въпрос. Има доставки, те едва започнаха, но този процес трябва да бъде ускорен. И най- важното - едно е дали има пари - и това е много важно и ние сме благодарни на нашите партньори - но също така е много важно какво получаваме за тези пари", каза Володимир Зеленски, президент на Украйна, предаде БНТ.

"От месеци Украйна е превъзхождана по отношение на оръжията и принудена да дели на дажби боеприпасите. Това значи, че по-малко руски ракети и дронове са били свалени и Русия е била в състояние да напредне на фронта. Но не е твърде късно за Украйна да надделее, на път е още помощ. Наша отговорност е да направим така, че решенията да се превърнат в реални доставки, физически доставки на оръжия и боеприпаси колкото е възможно по-скоро", обясни Йенс Столтенберг, генерален секретар на НАТО.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Sтанко
    Еврогейовете ще воюват до последния украинец - явно такава цел са си поставили. Никой НЕ иска мир от педалите, които карат натовския кораб. Бог да ни пази,че ни командорят педали!
  • 0
    4
    Путин Хуйло
    Аз чакам афганската джендърмерия да ме напъне отзад, че нещо много съм се възпалил напоследък! Дано стане скоро, че не се издържа, само лоши новини за третополовите като мен!
  • -2
    3
    Путин Хуйло
    Да чакаме руския башибозук да прави каквото си иска ли.Що азиатска сган Русия ,добрия руски МИР не направи нещо за мира.Дебили руски
  • 7
    2
    Странно
    Защо НАТО, ЕС и САЩ наливат пари и оръжие, а не правят нищо за мир?
  • 7
    1
    Столтенберг
    Засега единствената реална доставка, която ще има за Украйна е голяма пратка памперси, да ги ползват след като руснаците ги насерат от бой
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари