Мъж простреля момче, позвънило на вратата му по погрешка

1
Семейството на момчето говори за престъпление от омраза
Семейството на момчето говори за престъпление от омраза Снимка: Ben Crump Law via AP

Семейството на момчето говори за престъпление от омраза

Протести в американския град Канзас Сити, Мисури, след като собственик на имот простреля 16-годишно чернокожо момче, което позвънило на вратата му по погрешка.

Родителите на жертвата Ралф Ярл го изпратили да вземе братята си от дома на приятели, но той сбъркал адреса, информира БНТ.

Обитателят стрелял през вратата. Младежът е оцелял с рани в главата и ръката и се възстановява в домашни условия след болнично лечение.

Стрелецът е 85-годишен бял мъж - Андрю Лестър. Обвинен е в нападение и въоръжено престъпно деяние. Издадена е заповед за ареста му, прокуратурата вижда в действията му и проява на расизъм.

Снимка: Kansas City Police

Лестър твърди, че е помислил за нахлуване в дома му. Протестите започнаха след като първоначално стрелецът беше освободен след разпит.

Семейството на момчето говори за престъпление от омраза и откриха страница за набиране на средства за лечение. Събрани са вече милион и половина долара.

В защита на младежа се обявиха в социалните мрежи и знаменитости като Холи Бери, Кери Уошингтън и Дженифър Хъдсън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Апартейд с обратен знак!
    ... знаменитости като Холи Бери, Кери Уошингтън и Дженифър Хъдсън - трите са афроамериканки, нормално е да защитават 16-годишно чернокожо момче Ралф Ярл от същата африканска общност. Малкият мангуста е решил да крадне и малко сбъркал адреса, ама дъртия 85-годишен бледолик е помислил за нахлуване в дома му и взел, че го гръмнал ... неволно. Кюмюрчо е оцелял с рани в главата и ръката и се възстановява в домашни условия след болнично лечение - означава, че нищо му няма. Нека това да му е за урок на чернилко, за да научи поне нещо елементарно - къде живее и къде му е вратата за у тях, за да не звъни по чуждите врати и да не влиза в чуждите къщи, особено на белите възрастни хора.
  • 8
    2
    Е, ми.....
    То и аз да видя парапитек да си играе със звънеца ми....
  • 5
    1
    Калоян
    Много лекомислено използват това обвинение, че било от омраза... я веднага да го докажат, или да влизат в затвора за насаждане на омраза към бялата раса
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари