Мъж остана инвалид след ваксинация с AstraZeneca

0
Според публикацията на "Билд" Европейската агенция по лекарствата е регистрирала до края на месец юли 37 случая, подобни на този
Според публикацията на "Билд" Европейската агенция по лекарствата е регистрирала до края на месец юли 37 случая, подобни на този

59-годишен мъж остана инвалид, след като се ваксинира срещу COVID-19 с препарата на AstraZeneca

Екип от журналисти е посетил Джон О'Хара в рехабилитационна клиника край Берлин, в която се опитват да помогнат на мъжа. Сега той е парализиран и в инвалидна количка, като е силно затруднен да изпълнява най-елементарни движения с ръцете. Страда и от постоянни болки в гърба, пише германското издание "Билд", цитирано от 24 часа.

А до началото на лятото е бил активен и много популярен заради уменията си на майстор-обущар в германската столица. Доверявайки се на съветите на властите, решава да се ваксинира срещу COVID-19 и на 7 юни получава първа игла от ваксината на AstraZeneca. 12 дни по-късно усеща остра болка в гръбнака и въпреки усилията на различни лекари, тя се усилва. Преминава от краката към ръцете и му е поставена диагноза "Синдром на Гилен-Баре". Заболяването се отличава с прогресивно развиваща се пареза в повече от един крайник и сухожилно- надкостна арефлексия.

Според публикацията на "Билд" Европейската агенция по лекарствата е регистрирала до края на месец юли 37 случая, подобни на този на Джон О'Хара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари