Кой ще е първият ваксиниран в Русе?

3
Русе в очакване на първите ваксини срещу КОВИД-19
Русе в очакване на първите ваксини срещу КОВИД-19

Русе в очакване на първите ваксини срещу КОВИД-19

След около час и половина в една от сградите на Регионалната здравна инспекция в Русе, намираща се на ул. „Байкал“ 12, се очаква да пристигнат първите ваксини срещу COVID-19. Те се транспортират при засилени мерки за сигурност от Велико Търново, тъй като тамошното РЗИ отговаря за разпределението на ваксините в т.нар. Район 2, обхващащ областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе.

Създадена е необходимата организация и още от днес ще започне ваксинирането на първите 200 медици в Русенско, изразили желание да бъдат доброволно ваксинирани.

Първото лечебно заведение, в което ще се състои ваксинацията е Университетска болница „Медика Русе“, а първият лекар, който ще се ваксинира там е председателят на Управителния съвет на Районната лекарска колегия д-р Цветан Райчинов.

За по-голямо удобство и спазването на всички въведени противоепидемични мерки това се очаква да се случи днес от 15.30 ч. в фоайето на ДКЦ-2. Веднага след поставянето на първата доза от ваксината на д-р Райчинов още четирима лекари от лечебното заведение ще бъдат имунизирани. В знак на подкрепа към лекарите е предвидено по време на ваксинациите да присъства и областният управител Галин Григоров, както и директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.

В другите три болници от областта, където са обособени имунизационни кабинети за поставяне на ваксината срещу COVID-19, ваксинацията ще продължи утре и в други ден. Припомняме, че става дума за Университетска болница „Канев“, Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, както и многопрофилната болница в Бяла.

По-късно през деня очаквайте подробности за старта на ваксинацията срещу COVID-19 в област Русе.

Важно уточнение е, че възможност за въпроси от страна на журналистите и отговори от специалистите е предвидена по време на ваксинацията в Университетска болницаМедика Русе“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари