Мъж изора 4 дка надпис „Оставка” в нива край Бъзън

0
Мъж изора 4 дка надпис „Оставка” в нива край Бъзън
Видео: БГНЕС

Огромен надпис "Оставка" се появи на баира на русенското село Бъзън, предава "БГНЕС". Той е изработен от местния жител Танжу Ахмед, който за втори път изразява своята гражданска позиция по този необичаен начин. През зимата той изписа "Оставка" в снежните преспи, за да подкрепи протестите срещу правителството.

Танжу е работил по надписа цяла седмица, като за изрязването на всяка буква в тревата са му били необходими 2 часа. Този път той е увеличил площта за изписването на "Оставка" от 3 на 4 декара. "Увеличих оставката с един декар символично, за да покажа, че всеки един евродепутат от БСП в Брюксел си има по един декар оставка тук. Нека те да си я поделят сами помежду си. Искам народът да се вразуми и да гласува по съвест, да гласува за личности, казва бъзънчанинът.

Той споделя, че не е доволен от живота в България. Битовите проблеми, напрежението и притеснението дали ще можеш да си платиш тока и хляба тревожат всеки един българин, особено в малките населени места.

Българското село умира, това ме тревожи най-много. Искам управляващите да създадат условия за работа, да създадат конкурентноспособност и да престанат политици и държава да се месят в бизнеса. Най-много желая да върнат младите в България обратно. Аз искам да видя моите приятели и роднини тук и когато отида и им почукам на вратата, когато отида за едно кафе, за една биричка вечерта, не искам тази врата да е заключена с години наред", емоционално казва Танжу.

Той е скептично настроен към политиците и не вярва особено на обещанията им. Затова ще държи под око и следващото правителство.

"Ще поддържам оставката на тази голяма нива и ако се наложи, ще я увелича с още 1-2-3 декара, за да бъде урок и трън в очите на управляващите. И ако следващите не направят нищо различно от тези, тази оставка ще им я поискам отново, докато нещата се оправят", категоричен е бъзънчанинът.

Танжу планира да направи още един надпис – този път с датата на предсрочните избори.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари